#EviDurft

Gooi je toekomst over een nieuwe boeg

Na een succesvolle carrière als professioneel zeilster slaat Evi Van Acker resoluut een andere weg in. Da’s durven! Volg hier stap voor stap Evi’s traject naar een nieuwe loopbaan.

 

Doe zelf de test!
En ontdek of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

 

Zit je met vragen over je loopbaan? Wil je meer voldoening halen uit je job? Zoek je een nieuwe richting in je carrière, maar weet je niet welke of hoe eraan te beginnen? Laat je inspireren door Evi’s verhaal en durf de stap te zetten.

Denk je net als Evi aan een andere wending voor je loopbaan?

2 februari 2018

Een helder beeld

In het begin wist ik niet goed wat te verwachten van dit hele loopbaantraject, maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden en kijk ik ook echt uit naar de sessies met Hanne en Jan. Het zijn fijne mensen waarmee ik open en eerlijk kan communiceren. Ze luisteren altijd om te begrijpen en nooit om te oordelen. 

Voortbouwend op de vorige sessie - waarin ik een aantal zaken heb kunnen benoemen die ik graag zou willen terugvinden in mijn toekomstige job - brainstormen we over interessante sectoren en werken we aan de perfecte elevator pitch. Want… You never get a second chance to make a first impression! De eerste indruk is vaak cruciaal in een gesprek met een werkgever dus een goede elevator pitch is een must. Hoe kan ik in een korte tijd tot de essentie komen van wat ik wil en hoe kan ik mijn boodschap helder en overtuigend overbrengen aan mijn publiek? Dat klinkt gemakkelijk, maar dat is het echt niet.  

 

Ik krijg de opdracht om thuis vacatures te bekijken en om functieomschrijvingen te zoeken die me aanspreken. Wat zou ik graag doen, welke verantwoordelijkheden zou ik graag hebben, etc. ongeacht de jobtitel en regio. Wie zoekt, die vindt zeggen ze toch altijd? Ik vind niet bijzonder veel! En daarbij, hoeveel vacatures zijn er wel niet?! In elke blog spreek ik wel van een speld en een hooiberg en ik denk dat we nu ongeveer terug bij die uitspraak en het daaraan gekoppelde gevoel zijn aangekomen. Tijdens de sessie vertel ik Hanne en Jan over mijn verhoopte zoekpogingen en gaan we samen aan de slag, gewoon old school met pen, papier en een open vizier. Met succes want na de sessie heb ik weer een aantal extra zaken kunnen benoemen die me een stapje dichter bij mijn elevator pitch brengen, wat meteen de volgende opdracht is. In een meerstappenplan moet ik de volgende vragen beantwoorden… Welke woorden passen bij mijn persoonlijkheid? Wat is mijn opleiding? Waar ben ik goed in? Waar ben ik nu mee bezig? Wat zijn mijn interesses?  

Vooruit dan maar! Ik ben ambitieus, gedreven, toegewijd, zorgvuldig, gestructureerd, enthousiast en charismatisch met een Bachelor in de chemie en een Master in de bio-ingenieurswetenschappen op zak. Ik ben goed in zaken op een gestructureerde manier te organiseren met oog voor detail, alsook in content creëren, schrijven en presenteren. En als ik de mensen rond mij mag geloven is mijn jeugdig enthousiasme en mijn eeuwige glimlach een van mijn grootste troeven! Ik zou graag projectmatig werken en opdrachten doelgericht en efficiënt uitvoeren, met een bepaalde autonomie in mijn eigen functie, doch in nauwe samenwerking met een team van deskundigen waar ik zelf veel van kan leren. Dit alles in een sector die bij mijn persoonlijkheid past en binnen een bedrijfsethiek die nauw aansluit bij mijn eigen waarden en normen.

Dat is al een heel stuk concreter dan aan het begin van de loopbaansessies! Er staan een aantal gesprekken voor de deur… Benieuwd wat daaruit voort zal komen :)

Hands icons

Evi's coaches

coach-hanne.png
Hanne Exelmans
Empathisch en nuchter tegelijk, met een oog voor professionele en persoonlijke ontwikkeling:  dat is Hanne in enkele woorden. Ze bouwde verschillende jaren ervaring op in coaching, training en loopbaanbegeleiding en helpt je vol vertrouwen op weg.

coach-jan.png
Jan Osselaer
Hij is doelgericht, no-nonsense en heeft een neus voor talent. Voor Jan telt authenticiteit. Je carrière een andere richting uitsturen? Bij hem zit je goed. Begeleiden van een coachingstraject of loopbaangesprek heeft hij als geen ander in de vingers.

Klaar om je koers uit te stippelen?

Ascento helpt je op weg!

Wil je weten wat jouw competenties en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn?
De loopbaanbegeleiders van Ascento hebben de nodige ervaring en vakkennis in huis om je de juiste richting uit te sturen en een job te vinden die écht bij je past.

Zet nu de eerste stap en maak een afspraak met een loopbaancoach van Ascento in jouw buurt.

Loopbaanbegeleiding, iets voor mij?

Ben je nog niet helemaal overtuigd of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Ascento ontwikkelde een eenvoudige test die snel duidelijkheid schept. Zo weet je meteen of je op je plaats zit in je huidige job.

Doe zelf de test

Wist je dat…  je dankzij de loopbaancheques van de VDAB slechts een klein deeltje van je loopbaanbegeleiding zelf betaalt?

Coaching op maat van je bedrijf?

Onze consultants adviseren je graag bij het opzetten en uitvoeren van een coachingtraject op maat van jouw organisatie.

Lees meer over onze aanpak

Partners:
  • Partner Sport Vlaanderen
  • Partner Galazo
  • Partner VDAB