#EviDurft

Gooi je toekomst over een nieuwe boeg

Na een succesvolle carrière als professioneel zeilster slaat Evi Van Acker resoluut een andere weg in. Da’s durven! Volg hier stap voor stap Evi’s traject naar een nieuwe loopbaan.

 

Doe zelf de test!
En ontdek of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

 

Zit je met vragen over je loopbaan? Wil je meer voldoening halen uit je job? Zoek je een nieuwe richting in je carrière, maar weet je niet welke of hoe eraan te beginnen? Laat je inspireren door Evi’s verhaal en durf de stap te zetten.

Denk je net als Evi aan een andere wending voor je loopbaan?

18 januari 2018

De zoektocht begint

Na het kennismakingsgesprek met Hanne en Jan stuurden ze mij een veertigtal vragen en stellingen die me meer inzicht kunnen geven in de belangrijkste waarden en drijfveren die ik graag in mijn toekomstig werk zou willen terugvinden. Ik moet aan elke stelling een cijfer toekennen naarmate ik ze meer of minder belangrijk vind alsook een top 3 samenstellen van diegene die me het meest aanspreken. Ik vind het best moeilijk om een cijfer te geven aan stellingen die over situaties gaan waarin ik me nog nooit heb bevonden. Het is in ieder geval erg leerrijk want ik denk na over zaken waar ik anders niet over zou nadenken en ga ten rade bij mensen die er wel ervaring mee hebben, waardoor ik me wat meer kan inleven in de vraagstelling en de lijst beter kan invullen.

In de volgende sessie bespreek ik met Hanne en Jan de uitkomst van de opdracht en uit ik mijn twijfels en onzekerheden. Dagelijks vragen mensen me nog steeds of ik al werk heb of wat ik graag zou willen doen en het irriteert me dan ook mateloos dat ik die vraag nog steeds niet kan beantwoorden. Ik heb tot nu toe altijd geweten wat ik wou en ik ben altijd recht op mijn doel afgegaan. Maar zonder doel is het niet altijd even gemakkelijk om op het juiste pad te blijven. Soms heb ik ook het gevoel dat ik nog niet echt bekomen ben van jarenlang aan topsport te doen en aan 100 km/h te leven en dat ik nu nog niet klaar ben voor iets anders. Ook al heb ik een mooi diploma op zak en een scala aan mogelijkheden, toch loop ik een beetje verloren in deze zoektocht.

Tijd voor actie

Dat ik vreselijk kieskeurig en een doorgedreven perfectionist ben helpt ook niet altijd. Zo heb ik mezelf nooit als heel goed beschouwd in wat ik deed, ook al won ik tientallen prijzen en werd ik overal gelauwerd. Stilstaan was achteruitgaan. Het kon en moest altijd beter. Ik ging minutieus te werk in alles wat ik deed met de overtuiging dat het verschil in de details zat. Zelden was ik echt tevreden. Best lastig als je zo’n karakter hebt.

Zo denk ik nu ook soms dat ik helemaal van nul zal moeten beginnen terwijl zo goed als iedereen dat tegenspreekt. Veel van mijn kwaliteiten en ervaringen van de afgelopen jaren zou ik zeer goed kunnen gebruiken in mijn volgende carrière. Het is gewoon een kwestie van daar zelf van overtuigd te zijn. When you doubt your power, you give power to your doubt. En dat wil ik niet dus… actie!

Check – check – check!

Jan en Hanne voelen mijn onzekerheid goed aan en stellen me gerust door heel constructief te werk te gaan, wat mijn vertrouwen in het proces doet toenemen. Uit een grote stapel kwaliteitskaarten moet ik mijn tien beste kwaliteiten halen en nadenken over hoe ik deze kan gebruiken in mijn toekomstige job. Ambitieus – check – toegewijd – check – gedisciplineerd– check – zorgvuldig – check – organisator – check – etc! Ook een heleboel “niet checks” maar je kan niet in alles goed zijn zeker?

Daarnaast vragen ze me ook naar mijn bevindingen over een aantal freelanceprojecten die ik de afgelopen weken gedaan heb. Ik heb uiteraard niet stilgezeten. Ik heb artikels geschreven, presentaties gegeven en ben meter geworden van een corporate wellbeing project van Energy Lab voor het bedrijf Ageas. Ik ga samen met een zestigtal werknemers deelnemen aan een kwarttriatlon in mei en geef gedurende het project verschillende workshops en tips om hen fit en gezond aan de start te krijgen. Mijn eerstvolgende sportieve doel is bij deze ook een feit!

Van al deze zaken proberen we te achterhalen wat ik leuk vond en waarom, wat me veel energie en voldoening gaf of waar ik het eerder moeilijk mee had, etc. zodat we een beter beeld krijgen over wat ik echt belangrijk vind in een job. Het moet alvast iets zijn waar ik heel goed in ben, waarbij ik een toegevoegde waarde kan bieden, in een sector die persoonlijk bij me past en met de nodige zelfstandigheid. De zoektocht gaat verder met andere woorden.

To be continued…

Hands icons

Evi's coaches

coach-hanne.png
Hanne Exelmans
Empathisch en nuchter tegelijk, met een oog voor professionele en persoonlijke ontwikkeling:  dat is Hanne in enkele woorden. Ze bouwde verschillende jaren ervaring op in coaching, training en loopbaanbegeleiding en helpt je vol vertrouwen op weg.

coach-jan.png
Jan Osselaer
Hij is doelgericht, no-nonsense en heeft een neus voor talent. Voor Jan telt authenticiteit. Je carrière een andere richting uitsturen? Bij hem zit je goed. Begeleiden van een coachingstraject of loopbaangesprek heeft hij als geen ander in de vingers.

Klaar om je koers uit te stippelen?

Ascento helpt je op weg!

Wil je weten wat jouw competenties en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn?
De loopbaanbegeleiders van Ascento hebben de nodige ervaring en vakkennis in huis om je de juiste richting uit te sturen en een job te vinden die écht bij je past.

Zet nu de eerste stap en maak een afspraak met een loopbaancoach van Ascento in jouw buurt.

Loopbaanbegeleiding, iets voor mij?

Ben je nog niet helemaal overtuigd of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Ascento ontwikkelde een eenvoudige test die snel duidelijkheid schept. Zo weet je meteen of je op je plaats zit in je huidige job.

Doe zelf de test

Wist je dat…  je dankzij de loopbaancheques van de VDAB slechts een klein deeltje van je loopbaanbegeleiding zelf betaalt?

Coaching op maat van je bedrijf?

Onze consultants adviseren je graag bij het opzetten en uitvoeren van een coachingtraject op maat van jouw organisatie.

Lees meer over onze aanpak

Partners:
  • Partner Sport Vlaanderen
  • Partner Galazo
  • Partner VDAB